PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2020 22:12:00

Politik má jít příkladem

Politik má jít příkladem

Komentář na facebookovém profilu k plánovanému novoročnímu obědu premiéra Andreje Babiše s prezidentem Zemanem


Hele, lidsky bych společný novoroční oběd panu premiérovi s rodinou a panu prezidentovi přál. Ale já tomu skutečně nerozumím... Jeden den ráno se dá pan premiér Babiš jako první naočkovat, a druhý den potvrdí novoroční oběd u pana prezidenta Zemana i s celou rodinou. Ministr Blatný je záhy přikryje “sofistikovaným výkladem”: “Lány jsou domácnost, takže cajk.”?

Jaký to je vzor pro ostatní? Vládní instrukce, kterými se lidé mají řídit, jasně stanovují pravidla a limity na setkávání mimo rodinný kruh i nepracovní aktivity. Dovolím si odcitovat například pasáž o setkávání: "Setkávání na veřejně dostupných místech je omezeno na počet 2 osob. S dalšími osobami udržujte odstup alespoň 2 metry. Dle nařízení vlády je třeba omezit kontakt s dalšími osobami na nezbytně nutnou míru."

U rodinných oslav je zmiňována možnost osob blízkých.

Je teda fakt, že v politické rovině si jsou pan Babiš s prezidentem Zemanem už 4. rokem blízko, až to Ústavu někdy bolí, ale nepředpokládám, že to je v opatřeních myšleno takto.

Opět tedy pravidla pro hrad a premiéra neplatí, zatímco směrem k lidem vláda zvedla pokuty. Zodpovědný člověk, navíc v nejvyšších rolích ve vedení země, se proste takto chovat nemůže. U pana premiéra i pana prezidenta je to ovšem opakovaný, tedy jaksi standardní postup. Ono se pak může zdát, že je úplně jedno, jestli se budeme inspirovat Izraelem nebo Německem, dokud se české politické špičky budou projevovat, jako že mají všechno a všechny "na salámu".

Politik má jít příkladem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama