PhDr. Kateřina Jacques

Kdo nezažil tmu, ani světlo neuvidí.
  • Hlavní město Praha
  • Petiční výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2010 10:30:02

Romano Hangos - Vystupovat proti populistům

Romano Hangos - Vystupovat proti populistům

Také letos bude v sociálně nejohroženějších lokalitách, kde žijí především Romové, působit Agentura pro sociální začleňování, prosazená Stranou zelených.

Věřím, že za její pomoci se bude dařit postupná integrace Romů a Romek do společnosti a že se obrousí ostré hrany mezi komunitou menšinovou a většinovou.

Existující konflikt je mimo jiné živnou půdou pro nárust pravicového extremismu a populismu, který šíří nenávist a nesnášenlivost. Jeho důsledky jsme zažili v otřesném a ohavném případu malé Natálky. Vystupovat proti neonacistům i ?pouhým? populistům, kteří se jistě

před květnovými volbami budou snažit lacinou rétorikou získat hlasy veřejnosti, je třeba neúnavně a na všech úrovních ? je to úkol pro celou slušnou společnost a každého

jednotlivce. Příkladem nám budiž nedávný živý řetěz v Drážďanech, který neonacistům znemožnil projít městem.

Co se týče mně osobně, přeji si, aby mé tři děti vyrůstaly v ovzduší lásky a respektu a totéž přeji všem dětem všude na světě. A jak vidím rok 2010 reálně? Věřím, že se mým přáním alespoň přiblíží.

Kateřina Jacques (SZ), poslankyně PS Parlamentu ČR

Romano Hangos (1/12, 28. února 2010)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama