PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2011 12:08:00

K výsledkům parlamentních voleb v Polsku

K výsledkům parlamentních voleb v Polsku

ČSSD celkově pozitivně hodnotí výsledky parlamentních voleb v Polsku 9.10. 2011. Na jedné straně litujeme toho, že naši partneři - Strana demokratické levice – nedosáhla takového výsledku, který by jí umožnil výrazněji se podílet na povolebním politi

Nicméně vítáme přesvědčivé vítězství liberální a proevropské strany Občanské platformy premiéra Tuska, které je o to cennější, že bylo dosaženo ve velmi složitém období pro evropskou integraci a  právě v době polského předsednictví v Evropské unii. Oceňujeme tento fakt jako potvrzení toho, že polská společnost, navzdory  současné ekonomické a politické krizi EU dala svou rozhodnou podporu spolupráci Polska v sjednocující se Evropě. Současně vyjadřujeme uspokojení, že konzervativní síly, jejichž vítězství by vedlo k izolaci Polska, byly na polské politické scéně poraženy. Výsledky polských parlamentních voleb jsou pro ČSSD povzbuzením, že i ve světle současných obtíží v našem společném evropském prostoru může získat proevropská politika v členské zemi EU,  regionu střední a východní Evropy, rozhodnou podporu většiny společnosti. ČSSD je připravena aktivně spolupracovat na poli evropské integrace s polskou politickou reprezentací, která vzejde z povolebního uspořádání.

Lubomír Zaorálek, stínový ministr zahraničí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama