PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2011 19:49:00

Vojenská akce by měla být pod patronací OSN

Vojenská akce by měla být pod patronací OSN

Mandát vlády pro prezidenta Klause k jednání o situaci v Libyi se shoduje se stanoviskem ČSSD.

Postoj Vlády ČR k případnému vojenskému zásahu v Libyi, který dnes premiér Nečas prezentoval po zasedání kabinetu, a kterým zároveň představil mandát pro prezidenta Václava Klause na páteční summit Evropské unie k této problematice, je sociální demokracii se v podstatě shoduje se stanoviskem, které v této věci deklarovala ČSSD. I my sdílíme stanovisko, že vojenská akce by měla být pod patronací OSN. Za jeden z hlavních současných problémů vnímáme především nejednotnost v postoji Evropské unie, proto doufáme, že páteční summit přispěje ke sjednocení stanoviska Evropy k řešení situace v Libyi.

Jsme nicméně velmi znepokojeni tím, že Ministerstvo zahraničních věcí ČR není schopno v posledních týdnech jakkoliv formulovat postoje naší země k situaci nejen v Libyi, ale i v celém regionu severní Afriky. Považujeme to za velkou chybu, a to obzvláště ve světle velmi nešťastných výroků ministra Karla Schwarzenberga, které převzala celá řada významných evropských médií a které tak poškozují dobré jméno České republiky. Ministerstvo zahraničí tyto výroky doposud nedokázalo jakkoliv dementovat. Ukazuje se zároveň, jak nesmyslným krokem bylo zrušení celé řady ambasád v tomto regionu, neboť se začíná ukazovat, že jeho význam nejen pro Českou republiku, ale především pro celou Evropu bude nadále vzrůstat.
 
Lubomír Zaorálek, stínový ministr zahraničí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama