PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2019 14:12:00

Stavět vzdělávací systém podle toho, co potřebuji právě dnes, je naivní

Stavět vzdělávací systém podle toho, co potřebuji právě dnes, je naivní

Komentář na facebookovém profilu k vzdělávacímu systému

 "Máme příliš mnoho vysokoškoláků! Ale my potřebujeme delníky k pásu!" Myslí si Vladimír Dlouhý.

Slovník jak z komunistické éry. Bohužel to v hlavách mnohých stále zůstalo. Setkávám se s tím na každém rohu. A není to jen ročník a komunistické myšlení pana Vladimíra Dlouhého. Mají představu, že v zájmu vyšší produkce naženou lidi k pásům a do učňáků. Je třeba jim trpělivě vyvětlovat, že je to hloupost.

Stavět vzdělávací systém podle toho, co potřebuji právě dnes, je naivní a hloupé. Opravdu chceme být i za 10 let zemí, jejíž prosperita je postavena na tom, že jsme montovnou EU?

S nedostatkem kvalifikovaných pracovníků se potýkají i jiné země, jediné smysluplné řešení, které funguje, je tzv. duální studium a větší zapojení firem.

A i potom není vyhráno, to, že budu mít kvalifikované pracovníky s “papírem” v ruce rozhodně neznamená, že tu profesi budou vykonávat po celý život. Tohle odešlo s 20. stoletím. Příkladem jsou např. zdravotní sestry. Podle statistik jich studuje dost, přesto ve zdravotnictví nejsou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama