PhDr. Marie Sternová, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2017 16:39:04

KDO MÁ UKLÍZET CHODNÍKY -TSK nebo městská část?

KDO MÁ UKLÍZET CHODNÍKY -TSK nebo městská část?

odpověď do časopisu "Vaše 5" (únor 2016)

 

Pozor na další nevýhodnou smlouvu!

Špatný a pomalý úklid chodníků je věčný problém, který trápí naše občany, ať padá listí, nebo sníh. Oprávněně si pak stěžují a viní radnici. Ta ale se situací moc nezmůže. V čem je háček?

     Obecně je za úklid chodníků zodpovědný majitel, tedy Hl. město Praha, které jich vlastní drtivou většinu. Povinnost údržby má tedy Magistrát, resp. jím pověřená a placená Technická správa komunikací. Ta ovšem věčně nestíhá a vymlouvá se na „větší prioritu jinde“. 

      Nabízí se proto, ať péči o chodníky (za peníze MHMP) převezme Praha 5. Radnice má mít lepší přehled o situaci a může obratem najmout brigádníky např. z řad nezaměstnaných. Vzhledem k praktikám současného vedení se ale bojíme, že předraženou smlouvu na úklid opět získá nějaká spřátelená firma starosty Klímy. Inu uvidíme, až se zima zase zeptá…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama