PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2015 11:36:57

Naše kradení, jejich kradení

Naše kradení, jejich kradení

V devadesátých letech Rakušané za hranicí dávali do marketů nápisy „Češi nekraďte“. Jako Čecha mě to uráželo.

O to víc mě uráží debata o elektronické evidenci tržeb. I na setkání v rámci své 4P tour v Tanvaldě jsem slyšel dva argumenty:

-Prý to část podnikatelů, zejména v pohostinství zničí, když nebudou moci žít z černých peněz

-Prý bude mít stát větší náklady na to, aby uživil nezaměstnané, kteří se stanou z podnikatelů, kteří nedokážou fungovat poctivě.

Jsou to argumenty stejného kalibru, jaké uvedl jeden bezdomovec v televizním pořadu: „Když oni (zloději kovů) nedostanou, co jim patří, tak začnou loupit.“ V jeho pojetí života je ukradený poklop od kanálu jakýsi nárok. To se pohybujeme na samém dně. Jenže bohužel pro některé podnikatele, ba i dost velké podnikatele jsou černé fondy také jakýsi nárok. Pro část jejich zaměstnanců jsou peníze „na ruku“, ze kterých se neplatí daně a odvody, také jakýsi nárok.

Když kradou druzí, horšíme se nad tím.

Když krademe my, děláme to pro to, abychom přežili

A kdo nám v krádežích brání, je škůdce zemský.

Martin Komárek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama