PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2015 18:39:00

Tohle je rituální tanec nad obětí, která vesele běhá po lese

Tohle je rituální tanec nad obětí, která vesele běhá po lese

Projev na 28. schůzi poslanecké sněmovny ve věci hlasování o důvěře vlády:

Dámy a pánové, ten potlesk a smích poněkud vyjadřuje absurdní situaci, v níž se nacházíme. My svrháváme vládu, která zcela jistě nebude svržena. Já jsem si to sám u sebe přirovnal k rituálnímu tanci nad obětí, která vesele běhá po lese.

Proč nám tedy kolegové z opozice onen rituální tanec předvádějí, když tu oběť neumí střelit, i když by to asi toužebně chtěli? No je to proto, aby ukázali, že aspoň umí tančit, když už neumí střílet. Chápu to.

Ale prosím pana Fialu a pana Kalouska, aby se nesnižovali k absurditám, jako když pan Fiala jako piškuntál ze základní školy, tento profesor, vyzývá pana premiéra, aby sesadil ministra Babiše na místo ministra sociálních věcí nebo něčeho podobného. To je prostě taková školácká lotrovina. To nikdo nemůže brát vážně. Stejně jako výrok pana Kalouska o Babišově oligarchickém režimu.

My skutečně žijeme v normální demokratické zemi. To, že se tady hádáme, patří tak trošku k folkloru. To, že budeme svědky ještě několika dalších zbytečných rituálních tanců a natřásání peří, no budiž! Ale prosím, pánové, nezesměšňujte se tady. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama