PhDr. Martin Vacek, MBA

Bez politické příslušnosti
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2012 12:07:22

K protestům zemědělců

K protestům zemědělců

V době velmi nepopulárních, ale potřebných škrtů, které mimo jiné mají vést k nastavení ozdravného procesu naší ekonomiky a zastavení, či významnému zpomalení dalšího zadlužování, přichází další krok.

Dalším krokem je narovnávání nejen vztahů k odpovědnosti za vnitřní rozpočty resortů vlády, ale také za rovný přístup k výhodám. Zelená nafta byla a je nesporná výhoda, která je určitě pro naše zemědělce ( pouze a výhradně určená tomuto resortu ) důležitá. Aktuálně je k tomu potřeba říci také to "B", které resorty se na tuto výhodu zemědělcům "složí". Ministerstvo financí konstatuje, že v rozpočtu tyto peníze nejsou, jde tedy nejen o udržení určité formy nestandardní podpory. Zároveň je také nutná určitá solidarita ze strany zemědělců. Nebudeme handlovat např. "zelená nafta" za  - zdražení léků (Ministerstvo zdravotnictví ), nebo zvýšení mýtného (Ministerstvo dopravy). To přeci nechceme. Konstatuji, že doba je velmi těžká pro všechny resorty, a protože zemědělství osobně považuji za jednu z nejdůležitějších oblastí v životě lidí, budu se ptát ministra zemědělství, jak jinak chce zemědělství v ČR směřovat ke konkurenceschopnosti.

 PhDr. Martin Vacek, poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama