PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2015 15:25:05

O čem česká média neinformují

O čem česká média neinformují

Sehnat si informace je přece jejich práce

28. ledna se stalo na Ukrajině několik významných událostí. V Krivém Rogu ozbrojenci obsadili budovu Městské rady a od té doby nedovolují orgánům města, aby mohly pracovat a zabezpečovat běžný chod města. Došlo i na fyzické násilí vůči funkcionářům. Městská rada byla nucena se sejít jinde, aby zajistila nutnou agendu, jako jsou mj. výplaty dávek sociálně slabým. Oč jde? Kolomojskij a jeho lidé zahájili přípravu na komunální volby, které jsou plánovány na říjen tohoto roku. Evropská charta místní samosprávy je jim k smíchu (oblast města Krivoj Rog tvoří zhruba 18% rozpočtu Ukrajiny).

Téhož dne proběhly v Kyjevě tři demonstrace. První-  před budovou ministerstva obrany demonstrovali vojáci (prapor Ajdar). Druhá- akce proti primátoru Kyjeva Kličkovi, který za sedm měsíců v čele hlavního města pro něj nic neudělal, a proto ho demonstrující vyzývali k odstoupení. A třetí, nejzajímavější- demonstrace horníků, kteří přišli do Kyjeva protestovat, protože za svou práci nedostávají mzdy. Nebyli z Donbasu, jak bychom logicky předpokládali, ale ze západu Ukrajiny, z Haliče. Křičeli: vraťte nám Janukovyče, za něj jsme alespoň měli výplaty! 

Informoval o tom všem nějaký český novinář? Nevšiml jsem si. Nu co, není nic staršího než včerejší novinová zpráva, ale další téma by ignorovat neměli- téma hrátek kolem minských dohod (poněkud se mlčí o tom, co sledovali Merkelová a Hollande).

V děbalcevském kotli je obklíčeno 6-8 tisíc vojáků, z nich je 2 200 mužů ze zemí NATO. Více než čtvrtina celkového stavu!  Asi stovka mužů je z amerických speciálních jednotek, asi 100 britských výsadkářů, kolem stovky lidí z francouzské cizinecké legie, přibližně 100 vojáků z Polska, 30 Izraelců, 30 Chorvatů, dále tam jsou naverbovaní Litevci, Estonci, Kosovští Albánci, Gruzíni, Bosňané, Turci, Švédové, Finové, Dánové (Němec ani jeden). Opravdu pestrá sestava bojovníků za svobodnou a demokratickou Ukrajinu, že? 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama