PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2022 7:38:00

Chceme automatickou valorizaci rodičovského příspěvku

Chceme automatickou valorizaci rodičovského příspěvku

Komentář na facebookovém profilu k rodičovskému příspěvku.

 ANO si myslí, že Češi mají krátkou paměť. Ale co jsou fakta?

Současná krize výrazně dopadá právě na rodiče s malými dětmi, navíc chybí místa ve školkách a dětských skupinách. Proto jsme proti snížení tzv. rodičáku, a naopak chceme navýšení rodičovského příspěvku o inflaci a za správnou považujeme jeho automatickou valorizaci - tak se ostatně zvyšují třeba důchody, dopřejme to konečně i rodinám.

  • Pravidelnou valorizaci příspěvku prosazujeme jako Piráti už dlouho, za minulé vlády se o tom ale tehdejší vládní poslanci odmítali bavit.
  • Jejich aktuální opoziční rozhořčení je proto pokrytecké. Už to mohlo být. A i kvůli nim rodičák pravidelně valorizovaný není.

A mimochodem,  rodič s dítětem, který je na rodičovské tři roky, dostává na oba příspěvek okolo 9400,- měsíčně. V situaci, kdy školky garantují místa jen pro děti starší 3 let, čímž je výrazně zkomplikován nejen návrat rodiče na původní pozici u svého zaměstnavatele, ale vůbec návrat ke stejnému zaměstnavateli, na který má rodič právo jen do tří let věku dítěte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama