PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2022 14:43:00

Nechci v Praze téměř plošnou prohibici

Nechci v Praze téměř plošnou prohibici

Komentář na facebookovém profilu k zákazu alkoholu na vybraných místech Prahy.

 Nechci v Praze téměř plošnou prohibiční vyhlášku a jsem ráda, že se proti ní Piráti postavili! 

Praha je svobodným městem, ve kterém žijí svobodní lidé. Není žádný důvod, proč by mělo být zakázané otevřít si ve volném čase láhev vína s přáteli třeba tady v Riegrových sadech.

Jenže nyní čelíme v Praze téměř plošnému zákazu alkoholu na veřejnosti. Jdeme tak ode zdi ke zdi. Kvůli nové vyhlášce není možné mít otevřenou láhev s alkoholem skoro ve všech parcích a pak třeba u lékáren, ordinací, hřišť nebo zastávek MHD. Což může dávat smysl, jenže ve výsledku to je vlastně všude, jak můžete vidět na mapce Riegráčů v obrázku. Nelíbí se mi na tom právě ta plošnost.

Bohužel, i když jsou Piráti ve vedení Prahy, byli v případě téhle restrikce přehlasováni ostatními stranami (ODS, ANO, Praha SOBĚ, KDU-ČSL, STAN a TOP 09).

Teď proto děláme petici za zrušení takto široce pojaté vyhlášky. Přidejte se k nám! ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama