PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2021 22:09:00

Prodloužení otcovské dovolené

Prodloužení otcovské dovolené

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2021 k návrhu poslanců na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

 Já bych ráda velice stručně vystoupila s pozměňovacím návrhem, který zde předkládám i jmény paní kolegyně Kovářové, Pastuchové, Golasowské, Šafránkové a pana kolegy Válka. A jde o možnost nyní, v rámci tohoto tisku, transponovat část, významnou část směrnice Evropského parlamentu týkající se rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem, a je to velmi jednoduché. Jde o prodloužení otcovské dovolené, čili šesti týdnech po porodu možnost dobrovolná příležitost pro ty otce, kteří budou chtít, být nikoliv týden, ale dva týdny doma na sžívání rodiny a na podporu.

Takže je to návrh týkající se otcovské, aby místo jednoho týdne byla dva. Musíme to transponovat do příštího roku. Shodou okolností přesně za rok to má být účinné, a tímto bychom to mohli pohodlně stihnout. Je to také věc, která jde z nemocenského pojištění, týká se to tedy rodin, které odváděly nemocenské pojistné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama