PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2021 15:05:00

Skautky a skauti nám přivážejí symbol naděje a přátelství

Skautky a skauti nám přivážejí symbol naděje a přátelství

Komentář na facebookovém profilu k tradici Betlémského světla

 Skautky a skauti nám přivážejí Betlémské světlo, symbol naděje a přátelství. Chci se o tento symbol podělit!

Tato tradice, v rámci které k nám štafetově doputuje plamínek zapálený v Betlémě, už je neodmyslitelně spjatá s Vánoci. Málo se ale ví, že je to tradice novodobá. Poprvé k nám skauti a skautky přivezli Betlémské světlo až v roce 1989. Přesto v dnešní době už je to tradice tak rozšířená, že si pro Světlo chodí o svátcích tisíce lidí, aby mohlo rozzářit i jejich domov. Líbí se mi mimo jiné ten důraz na sounáležitost lidí napříč mnoha zeměmi.

A vedle toho ráda připomenu, co všechno skauti a skautky dobrovolně dělají pro společnost. Vedou děti k lásce k přírodě, ke kamarádství, spolupráci a obecně lidským hodnotám. Během pandemie pak starší skauti a skautky pomáhali například s donáškou potravin seniorům a mnozí sloužili i v nemocnicích. Nabídli také pomocnou ruku na Moravě po řádění tornáda nebo i dřív během povodní. Myslím, že si zaslouží opravdu velké uznání. Jsem ráda, že je tady máme a že jsem mohla kdysi také zažít výpravy i tábory (i když, jak se říká, jednou skautem, navždy skautem).

S přáním všeho dobrého vlčatům, světluškám i všem skautkám a skautům do dalších dobrodružství

Olga (kdysi Oliva)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama