PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2022 6:43:00

Víc žen v politice je potřeba

Víc žen v politice je potřeba

Komentář na facebookovém profilu k ženám v politice.

 Občas mi do pošty přijdou takováhle milá slova.

Že ženy nepatří do politiky? Jako, ženy jsou taky lidi!

Ale teď vážně. Politika se týká všech. Není to nějaké sprosté slovo. Přivést k této práci vás může malý lokální problém nebo světový názor, který ve společnosti nevidíte. Může vás tam "dohnat" to, že už se nemůžete dívat, když si z naší země dělají oligarchové dojnou krávu.

Prospěcháři pak samozřejmě chtějí co nejvíc lidí od politiky odehnat, aby měli klid na práci. Nebo klid na rozkrádání. A najdou si k tomu všelijaké nástroje, takže podněcují nenávist, a z toho pak vychází třeba útoky na vzhled. Ty jsou snadné, ale laciné. A útoky na pohlaví, které jsou absurdní, protože žen je ve společnosti stejně jako mužů.

A proto je naprosto žádoucí, aby se nenechaly odradit takovouhle toxicitou. Je naprosto jasné, že právě naopak potřebujeme víc žen v politice, aby nebyly žádnou "vzácností" a snadným terčem.

Držím nám všem palce!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama