Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2014 12:04:03

Moje vyjádření k současné situaci

Moje vyjádření k současné situaci

Musím uznat, že občas otálím s mediálním vyjádřením se k některým závažným otázkám, a to z toho důvodu, že si je chci důkladně promyslet.

Toto bývá považováno za slabost a vysvětlováno, že podléhám různým tlakům. Ve skutečnosti tomu tak není, nicméně z důvodu nejistoty veřejnosti tento svůj přístup změním a pokusím se být mnohem otevřenější i vůči médiím. Chystám uzavřít proces jmenování předsedů Krajských soudů a vysvětlím tak důvody, proč jsem proces jmenování pozdržela.

Na závěr se musím zároveň důrazně ohradit proti tvrzení kohokoliv, že jsem součástí jakékoli mafie a že podléhám advokátní, exekutorské, soudcovské nebo jiné lobby. Jedna věc je profesionální konzultace se zástupci jednotlivých oborů uvnitř justice, druhou věcí je podléhání nějakému lobbingu. Taková tvrzení jsou účelová a absolutně postrádají racionální základ. Netuším, jak dlouho budu ministryní, vím ale jednoznačně, že proti těmto lžím jsem odhodlána se bránit. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout