Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2016 14:23:56 - Hejduk

Svoboda!

Proč se celý problém nevyřeší maximálně svobodně a to tak, že se každý majitel soukromé restaurace (apod.) bude moci rozhodnout, zda bude kuřácká nebo ne a každý občan se bude moci svobodně vybrat? Jestli se kamarádím z kuřákem, je to o domluvě a kompromisu. Podle mě se na tomto zákoně snaž někteří jen zviditelnit a jsou mnohem závažnější témata k řešení

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.04.2016 11:05:58 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Dobrý den a děkuji za dotaz, tady je odpověd: Jsem určitě zastáncem demokracie, ale v tomto případě jde o to, že někdo, a v tomto případě stát, musí chránit zdraví nás všech. Je pochopitelné, že někdo nemá zájem, aby jej stát chránil, ale na druhé straně většina lidí si to přeje, proto je tato zákonná norma nutná. Navíc děláme jen to, co již udělala většina demokratických režimů na světě, včetně USA, Anglie, Francie a dalších. Pochopitelně jsem slyšel řadu kuřáků, že státu do jejich zdraví nic není, ale tohle říkají jen v době, kdy kouří a přitom nejsou ještě nemocní, ale dosud jsem neslyšel jediného pacienta, který si tzv. vykouřil nějaké onemocnění a tohle by řekl. Dalo by se říci: "Zdravý nemocnému nevěří"  Díky a zdravím prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.