Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2021 21:21:00

Je dobře, že vláda naplnila usnesení Sněmovny a vypověděla ruské diplomaty

Je dobře, že vláda naplnila usnesení Sněmovny a vypověděla ruské diplomaty

Komentář předsedy ODS

 Je správné, že vláda přijala řešení, které jsme vůči Ruské federaci doporučovali a prosadili v Poslanecké sněmovně, a z nichž vyplývá, že jsme suverénní stát, pevně zakotvený v NATO a EU. Bylo by neodpustitelné, pokud bychom se zachovali jinak a bezdůvodné vypovězení 20 českých diplomatů ponechali bez reakce. Není ale úplně jasné, proč dala vláda Rusku čas až do konce května, když naši diplomaté měli na stažení z Moskvy jeden den.

Samozřejmě budeme vládu Andreje Babiše důsledně kontrolovat, aby vymáhala požadavky schválené Poslaneckou sněmovnou, včetně vyvození odpovědnosti Ruské federace za útok na muniční sklad ve Vrběticích a následně prosazení finanční náhrady a odškodnění pro rodiny obětí, za materiální škody a likvidační práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama