Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2021 17:46:00

Na čem se s ním domluvíte, to platí

Na čem se s ním domluvíte, to platí

Podpora na facebookovém profilu plzeňskému primátorovi Martinu Baxovi.

Martin Baxa, primátor Plzně a místopředseda ODS, je původní profesí středoškolský pedagog – na brněnské Masarykově univerzitě vystudoval dějepis a zeměpis. Ale není to jen profese, v Martinově případě doslova platí, že je to i poslání. Proto si po léta, když už byl v politických funkcích, na gymnáziu v Plzni nechával alespoň malý úvazek – a vzdělání se intenzivně věnuje také v politické práci.

Do ODS Martin vstoupil v roce 1999, po komunálních volbách v roce 2010 byl zvolen nejmladším primátorem v historii města Plzně. Po volbách v roce 2014 zastával funkci 1. náměstka primátora města Plzně pro oblast kultury, turismu, památkové péče a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Od roku 2017 je poslancem Parlamentu České republiky a od roku 2018 je opět plzeňským primátorem.

Ke kultuře má Martin Baxa ostatně velmi blízký vztah: miluje divadlo, literaturu, historii, architekturu a výtvarné umění.

Jak ho v Plzni lidé berou a proč ho opakovaně volí, o tom není potřeba moc psát: stačí se s Martinem projít plzeňskými ulicemi a uvidíte to množství spontánních pozitivních reakcí, lidé dobře vědí, co pro ně a jejich město dělá.

Osobně si Martina velmi vážím – kromě toho, že je mimořádně aktivní a odvedl obdivuhodný kus práce pro své město a region, je vždy dobře naladěný a šíří kolem sebe pozitivní náladu. Ani nevím, jak to dělá. Ale především: Martin působí klidně, vyrovnaně, nikdy není agresivní, a přesto (nebo právě proto) dokáže nesmírně přesvědčivě a pevně obhajovat hodnoty a postoje, kterým věří. A drží slovo. Na čem se s ním domluvíte, to platí.

A to v politice vůbec není samozřejmé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama