Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2021 22:45:00

Pandemie ukázala, že ČR není na digitální budoucnost ještě zcela připravena

Pandemie ukázala, že ČR není na digitální budoucnost ještě zcela připravena

Komentář na facebookovém profilu k Světovému dni telekomunikací a informační společnosti

Smyslem dnešního Světového dne telekomunikací a informační společnosti je zvýšit povědomí o možnostech, které komunikační technologie a internet přinášejí, ať už pro sociální život nebo pro ekonomiku. Cílem je snížit „digitální propast“, tedy rozdíl mezi lidmi, kteří mají k technologiím přístup, a těmi, kteří ho nemají – jedná se tedy o druh ekonomické a sociální nerovnosti.

Fakt, že během pandemie se u nás až 11 tisíc dětí nedostalo ke vzdělání, protože neměly dostatečné technologické zázemí, ukázal, že Česká republika na digitální budoucnost ještě není zcela připravena.

Proto v programu SPOLU chceme prosadit dostupný vysokorychlostní internet na celém našem území a rychlé zavedení sítě 5G. Zároveň chceme na základě zkušeností s výukou během pandemie posílit rozvoj digitálního prostředí a digitální gramotnosti (podpora vybavení škol, rychlý a bezpečný internet a posilování digitální gramotnosti učitelů).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama