Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2020 18:33:00

Pane premiére, přestaňte přemýšlet o marketingu, pojďte řešit problémy

Pane premiére, přestaňte přemýšlet o marketingu, pojďte řešit problémy

Komentář na facebookovém profilu ke změnám stavebního zákona.

Paní ministryně Dostálová včera v ČT oznámila, že premiér "vyslyšel mou prosbu na prodloužení lhůty pro dopracování připomínek" k návrhu nového stavebního zákona. A je to tady. Když jsem začátkem prosince vyzval premiéra v Otázkách Václava Moravce, aby se tomuto špatně připravenému zákonu pořádně věnoval, tak se přiznal, že ho ani nečetl (ačkoli jsme byli pozváni do debaty s tím, že o tomto zákoně budeme diskutovat). Uplynul více než měsíc a důsledkem jeho zcela laxního přístupu je, že tu máme další odklad jednoho z nejpalčivějších problémů naší země. Zatím o čtvrt roku.

Opakovaně vyzývám předsedu vlády: Přestaňte s marketingem, řešte problém! Ve stejných OVM jsem navrhl: Pokud chcete zrušit superhrubou mzdu, ODS to podpoří a do roka může být superhrubá mzda zrušena. Tento týden jsem navrhl: Pokud chcete pohnout s dostupností bytů, zrušte daň z nemovitosti (a zapomeňte, že to navrhuje ODS, pokud vám to tak vadí). Dnes říkám: Pokud chcete řešit stavební zákon, přestaňte snít o dalším centralizovaném superúřadu a my jsme připraveni poskytnout odbornou pomoc a politickou podporu. Pane premiére, přestaňte přemýšlet o marketingu, pojďte řešit problémy!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama