Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2021 8:45:00

Prý jsem příliš akademický. Jsem ale za vzdělání vděčný, není to handicap

Prý jsem příliš akademický. Jsem ale za vzdělání vděčný, není to handicap

Komentář na facebookovém profilu k vlastnímu 'akademickému' vystupování.

Občas mi lidé vyčítají, že jsem příliš „akademický” – skoro jako by šlo o neslušné slovo, nebo dokonce handicap.

Já jsem ale za vzdělání vděčný a touha poznávat a věcem rozumět mě žene kupředu celý život. Vždyť vzdělání je něco, co nás obohacuje, dává nám větší možnosti dosáhnout úspěchu a pomáhá nám lépe pochopit svět kolem nás.

Vzdělání dává možnost lidem z různých sociálních, ekonomických a kulturních prostředí získat dobré pracovní místo a uplatnit svůj talent. Vzdělání je příležitost, poskytuje rovnost šancí – a to patří k nejlepším tradicím moderní české společnosti

Jsem zkrátka celý život přesvědčen, že vzdělání je pro dobrou budoucnost naprostý základ. Čím vzdělanější národ, tím schopnější ekonomika, tím spokojenější lidé, tím sebevědomější národ.

Vzdělání je síla, která táhne společnost dopředu.

Na tom se shodujeme v koalici SPOLU, a proto jsou součástí našeho společného programu kroky, které povedou k větší podpoře vzdělanosti. Patří mezi ně i zvýšení financování školství na průměr zemí OECD, tedy na 5,2 % HDP.

Kompletní program koalice SPOLU už brzy najdete na našich stránkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama