Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2019 12:17:00

Vyšší daně a regulace nové byty nepostaví

Vyšší daně a regulace nové byty nepostaví

Komentář na facebookovém profilu k řešení bytové krize

 Každý, kdo pracuje, kdo se snaží, by měl mít možnost pořídit si vlastní bydlení, když chce. Tak je to normální ve fungující zemi. Jenže u nás si byt, natož dům, nemůže pořídit mnohdy už ani střední třída.

A je to vina politiků: extrémně složité stavební povolení, daň z nabytí nemovitosti, ale i špatně plánovaný rozvoj některých měst.

Občas slyším od ostatních stran různé nesmyslné návrhy: více zdanit prázdné byty, více zdanit krátkodobé pronájmy, zvýšit daň z nemovitosti, sledovat podle elektroměrů, kde nikdo nebydlí… Ti, kteří toto navrhují, si neuvědomují, že vyšší daně a další regulace nové byty nepostaví.

Proto jsme předložili zákony na zrušení daně z nabytí nemovitosti, na zjednodušení stavebního povolení. Bydlení ve vlastním nemá být luxus, ale normální věc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama