Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2019 16:10:00

Zřídili jsme programové týmy. Jejich úkolem je analýza činnosti vlády

Zřídili jsme programové týmy. Jejich úkolem je analýza činnosti vlády

Prohlášení předsedy ODS po jednání předsednictva strany

Poslanecká sněmovna projednává zcela neodůvodněné a špatné zvyšování daní. ODS toto zvyšování daní nepodpoří. Andrej Babiš tvrdí, že nebude lidem brát jejich peníze, a přitom daňovým balíčkem vládní koalice zvyšuje daně. Zvýšení daní je nejen v rozporu s vládním prohlášením, ale zároveň je porušením zásad v době ekonomického růstu. My naopak navrhujeme daně snížit a podstatně zjednodušit. Mezi naše návrhy patří: posunutí prahové hodnoty pro povinnost platit DPH z 1 milionu na 2 miliony – ušetříme administrativu tisícům podnikatelů; dále zvýšení daňové slevy na poplatníka, a zrušení daně z nabytí nemovitosti. To jsou rozumná řešení.

ODS se na můj návrh rozhodla zřídit specializované programové týmy. Úkolem těchto týmů je podrobný monitoring a analýza činnosti vlády, týmy přinesou podněty, které pak můžeme zpracovat pro naše iniciativy v parlamentu. Ačkoliv se nejedná o klasickou stínovou vládu, v těchto týmech jsou samozřejmě lidé, z nichž bych sestavoval kabinet, kdybych měl tu možnost. V této fázi se ale jedná spíše o ‚transition team‘, který má přesně monitorovat stav vládnutí a podrobně připravovat to, co chceme udělat, když se nám podaří dosáhnout změny.

Předsednictvo ODS rozhodlo o termínu konání Kongresu ODS, a to ve dnech 18. a 19. ledna 2020.

Složení programových týmů ODS najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama