RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2016 19:48:00

Vyzývám ministra Brabce, aby odmítl nátlak ekologů v případě zákona o Šumavě

Vyzývám ministra Brabce, aby odmítl nátlak ekologů v případě zákona o Šumavě

V posledních měsících se jasně ukázalo, že připravovaný zákon o Šumavě, jenž by poškodil nejen přírodu, ale i místní obyvatele, ztrácí ve Sněmovně podporu. I proto bylo jeho projednávání odloženo.

 I přes zřejmé negativní dopady zákona ekologové nepolevují v nátlakových akcích na jeho přijetí. Není náhodou, že právě v těchto dnech přijal Světový kongres Mezinárodní unie ochrany přírody rezoluci, v níž vyzval Českou republiku k nápravě o Národní park Šumava. Škoda, že tato mezinárodní instituce nerozlišuje mezi takovými parky, jako je například yellowstonský, který se pyšní nespoutanou divočinou a Šumavou, jež je již tisíc let kultivována lidmi, kteří zde žijí v souladu s přírodou.

Šumavu samozřejmě musíme chránit, zároveň musíme mít na paměti specifika, která tento park odlišují od ostatních lokalit. Vyzývám ministra Richarda Brabce, aby neustupoval tlaku ekologů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama