RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2018 14:23:53 - V.Spurný

Babišovy preference

Dobrý den, děkuji za odpověď, i když jsem se z ní nic nedozvěděl. Vlastně jedno ano, že jsou vaše snahy marné, protože jako opozice sami nic nezmůžete. Je to smutné, ale je to fakt a výsledek demokratických voleb. Zaregistroval jsem asi dva průzkumy, kde se hodnotí Babišova popularita a nezdá se, že by mu kauza nějak zásadně uškodila. Kdyby tak byly volby teď, je možné, že by je stejně vyhrál. Jak je to podle vás možné? Skandály postihly už řadu politiků, ale zatím nikomu toho neprošlo tolik. Máte proto vysvětlení? Nebo myslíte, že je to tím, že ti lidé neví, koho jiného volit? Ty tzv. tradiční strany hodně lidí zklamaly a to, než dopadly tvrdě na dno taky trvalo docela dlouho.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2018 9:48:13 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane V. Spurný,

v podstatě máte pravdu. Opozice je slabá, to je jasné. Navíc je dnes do ní počítána i Okamurova SPD, se kterou se na pozitivním programu nedá spolupracovat. Musíte jí ale přiznat právo dělat opoziční politiku, například třeba to, že když premiér je trestně stíhaný a navíc ten svůj případ neuvěřitelně zamotává, navrhnout vyslovení nedůvěry jeho vládě. A to i v případě, že návrh nemá naději. Možná, že když se o nedůvěryhodnosti premiéra bude častěji mluvit, přestanou jej někteří lidé volit. Zatím to na to nevypadá, ale za pokus to stojí. Máte pravdu, že Babišovi ta kauza nijak neuškodila, já jsem říkal, že je spíš otázka, zda mu přinese navíc 3 nebo 5 procent preferencí. A nemáte pravdu v tom, že lidé nemají koho volit. Jistě levicoví voliči budou nadále volit Babiše, ale ti pravicoví se začínají pozvolna vracet k ODS, což mi dává určitou naději.

S pozdravem

Jan Zahradník