RNDr. Jiří Payne

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2018 13:41:00

Nová sametová revoluce v EU

Nová sametová revoluce v EU

Dne 20. října od 14 hodin na Palachově náměstí se sejdou zástupci mnoha zemí na veřejném happeningu nazvaném Nová sametová revoluce v EU.

 Dne 20. října od 14 hodin na Palachově náměstí se sejdou zástupci mnoha zemí (například z Velké Británie, Francie, Německa, Estonska, Litvy, Polska a dalších) na veřejném happeningu nazvaném Nová sametová revoluce v EU (facebooková událost TheAlternative.eu).

Při této příležitosti bude možné podepsat do pamětní knihy deklaraci, která zahajuje diskuse o jiných možnostech evropské integrace a společné hledání schůdného scénáře, jak se k nim dostat.

Scénář by měl být pokud možno „sametový“, tedy neměl by způsobit dramatické škody a měl by umožnit zachování evropské spolupráce tam, kde se osvědčila. Zároveň by měl odstranit vleklý demokratický deficit. Jeden z možných scénářů je popsaný ZDE.

Deklaraci je možné podpořit i elektronicky (ZDE).

Happening je uspořádán s podporou EP skupiny EFDD, ale je explicitně koncipován jako nadstranický a zúčastní se ho i představitelé jiných skupin. Ke shromáždění promluví zástupci z mnoha zemí, samozřejmě také z České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama