RNDr. Jiří Payne

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2023 10:50:00

Prezident, který poučuje vládu, co má dělat, by byl okamžitě k smíchu

Prezident, který poučuje vládu, co má dělat, by byl okamžitě k smíchu

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu kolu prezidentských voleb.

 Podle svých slov má Babiš rád styl Donalda Trumpa. V některých aspektech bych se toho velice obával. Na jasně formulovanou otázku po budoucnosti odpovídá minulostí – co dělal. Svědčí to o jeho psychologickém rozpoložení: egocentrismus, neznalost Ústavy, absence skutečného programu. Jeho programem je jenom on sám.

Podobně jako Nerudová si Babiš plete vládní funkce s prezidentskou. Prezident musí velmi šetřit kafráním do vládní agendy, podle naší Ústavy je vláda odpovědná výhradně Sněmovně, ani trochu prezidentovi. Prezident, který poučuje vládu, co má dělat, by byl okamžitě k smíchu.

Babiš se vytahuje, jak chce pomáhat lidem. Je na něm vidět, že naposledy se zabýval politikou, když studoval marxismus. Celá jeho politika byla poznamenána marxistickou poučkou: KAŽDÉMU PODLE JEHO POTŘEB. A protože má sám egoistickou potřebu dostávat dotace, tak si je přidělí.

Každý, včetně Babiše, když tvrdí, že „dělá maximum“, jenom odvádí pozornost od podstaty věci a dává najevo vlastní bezradnost. Ten, kdo si ví rady, je schopen přesně formulovat co dělá, proč to dělá a jaké výsledky se dají očekávat.

K nejpodstatnějším vlastnostem člověka patří schopnost sebereflexe. Babiš nikdy nepřiznal jedinou chybu. Když byl na chyby ve zvládání koronaviru dotázán, aby nemusel nic přiznat, schoval se za to, jak hasiči a zdravotníci makali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama