RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2023 9:12:00

1 mld. euro na kompenzaci zemím dodávajících zbraně na Ukrajinu

1 mld. euro na kompenzaci zemím dodávajících zbraně na Ukrajinu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyzbrojování Ukrajiny.

 Čím rychleji bude Evropa schopna dodávat Ukrajině zbraně, tím lépe.

Nejsem sice z těch, kteří rádi “šermují” zbraněmi, ale bohužel Putinova agrese nám ukázala, že jsou v současném světě stále potřeba. A je správné, že se Evropa snaží svůj podíl na podpoře spravedlivého boje Ukrajinců plnit. Bohužel, ani evropské zbrojní sklady nejsou stále “bezedné” a výrobní linky ne vždy stíhají. Problémem pak je dodávat Ukrajině dostatek zbraní, některé státy se dokonce potýkají s výrazným vyčerpáváním svých zásob. Je proto dobře, že na to reaguje Evropská komise s novým návrhem, který zemím EU a hlavně Ukrajině v této situaci pomůže. 

Evropská komise již vyčlenila po 1 mld. euro na kompenzaci zemím dodávajících zbraně na Ukrajinu a na společné nákupy zbraní. Dle nového návrhu zvaného ASAP má být alokováno dalších 500 mil. eur určených na podporu zbrojařských firem k modernizaci a zrychlení evropské produkce zbraní, zejména pak na dodržení slibu dodat Ukrajině 1 milion dělostřelecké munice.

Čím dříve se tento návrh v Radě a Parlamentu podaří schválit, tím rychleji můžeme zbraně Ukrajině dodávat. Ukrajjna musí cítit naši silnou (materiální) podporu právě teď, kdy ji akutně potřebuje, protože sliby jí proti ruským tankům asi moc nepomohou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama