RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2018 10:58:00

Avantýra za stovky miliard… Za důvěru?

Avantýra za stovky miliard… Za důvěru?

Komentář na facebookovém profilu k plánům výstavby dalšího bloku jaderné elektrárny Temelín

  Slova "avantýra za stovky miliard" použil pan premiér Andrej Babiš v souvislosti se stavbou nového bloku jaderné elektrárny, a dodal, že v Evropě od Temelína nikdo nezprovoznil jaderný blok.

Uběhlo pár dní a jeden velký skandál, pana premiéra podpořil pan prezident (fanda atomu asi hlavně v podání Rosatomu), a máme výrok jiný: "My jsme přesvědčení, že investice je efektivní a návratná."

Takže, jsou tři možnosti:

  1. Novináři panu premiérovi nerozumí
  2. Pan premiér je názorově velmi flexibilní, nebo neví, o čem mluví.
  3. Podpora pana presidenta v probíhající kauze nás možná bude stát "avantýru za stovky miliard".

P.S. ČEZ samozřejmě jadernou elektrárnu postavit neumí. A nezdá se, že to v Evropě (kde existují striktní bezpečnostní pravidla), spolehlivě a za určenou cenu někdo umí. Takže jsme zpět v bodě nula - tedy tam, kde jsme před lety začali. Jaderku má postavit ČEZ, management se toho (právem) bojí, menšinoví akcionáři budou (právem) protestovat, garance "v druhé řadě" od státu na tom nic nemění, neb nejprve by o své peníze přišli akcionáři.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama