RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2020 20:54:00

Chytrá karanténa je tak nejvýš na papíře

Chytrá karanténa je tak nejvýš na papíře

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření koronaviru

 Opatření vlády, kterými se snaží čelit podstatnému zhoršení situace s koronavirem chápu. Možná, by na něco takového došlo tak či onak, ale že jsme si k tomu "pomohli", snad není pochyb.

První "obviněný" dle Andreje Babiše, už byl nalezen - jsou to hygienici, kteří vlastně o všem rozhodují. Že nad nimi stojí ministerstvo a nad ním vláda, o tom nic nepadlo.

Druhým, zdá se, budeme "my všichni". Velmi často zní, že "lidé se nechovají odpovědně". Jistě, některé věci lze těžko pochopit (třeba rezignace na elementární hygienické návyky na mejdanu), ale je to opět stát, kdo pravidla stanovil.

Ale to je zjevně jen zlomek pravdy. Nejenže ona chytrá karanténa je, pokud ne jen v hlavě, tak nejvýše na papíře. Ale selháváme v tom, co je nejsilnější zbraň proti pandemii - testování. Dle statistických dat v textu na technetu, systematicky testujeme, v poměru k počtu nakažených, málo. A to již celé dlouhé týdny. Myslím, že to by vláda měla vysvětlit. Snad se nedrží úvahy presidenta Trumpa "málo testů, málo nakažených"?

PS: Uklidňovat se tím, že je (zatím) málo závažných případů je hloupé. Škody, které působí vir se neomezují zdaleka jen na ty, kteří bohužel skončí v nemocnici.

niedermayer¨

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama