RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2019 20:21:00

Další žvanírna pana premiéra

Další žvanírna pana premiéra

Komentář na facebookovém profilu k nápadu premiéra Babiše zrušit předsednictví České republiky v Evropské unii

 Když mi volali novináři z Deníku N a ptali se na to, co soudím o nápadu pana premiéra zrušit naše předsednictví v Unii, myslel jsem, že to je aprílový žert.

Není. Naopak, je to myslím dobrý vhled do světa našeho premiéra. Proč?

1. Nechápe, že existuje i jiná forma politiky, než je pomocí práva veta a hrubé síly (oboje umí a rozumí tomu). Pak mu uniká, že určování agendy Unie na půl roku (a podíl na dalších 12 měsících) je cesta, k prosazení některých našich zájmů.

2. Asi vidí reálně možnosti svého vládního týmu jednání Unijních ministrů vést. Zde se jeho úsudek jeví jako dobrý. Ale může si za to sám.

3. Protože vlády zřejmě moc neřídí a jeho ministři fungují tak, jak fungují, asi ho odhady nákladů na "vyšperkované předsednictví" (takové, jako vyrobili i jeho předchůdci, a to včetně podvodu Promopro) zaskočily, neb by mu pak chyběly peníze na "koblihy pro voliče".

4. Nechápe, že předsednictví umožní excelentně vyškolit desítky špičkových státních úředníků tak, aby byli sto efektivně prosazovat naše zájmy, pokud budeme vědět, jaké jsou.

Myslím, že myšlenkou na zrušení "žvanírny s chlebíčky" trumfnul i vládu premiéra Topolánka. Ta se to rozhodla "Evropě osladit", a v reálu to osladila sobě. Až k demisi.

Což zní inspirativně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama