RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2019 13:43:00

Dotace lidem ve vysokých státních či politických funkcích a/nebo miliardářům?

Dotace lidem ve vysokých státních či politických funkcích a/nebo miliardářům?

Komentář na facebookovém profilu k firmě prezidentského kancléře Vratislava Mynáře, která dostala dotaci dva miliony korun na zasněžování a osvětlení sjezdovky v Nové Lhotě. Sjezdovka je nefunkční

Co by nemělo zapadnout...

Velkorysé poskytování dotací lidem ve vysokých státních či politických funkcích a/nebo miliardářům, se, jak se zdá, u nás stává "normální".

Zapadnout by ale nemělo ani to, že dotaci na sjezdovku v nížině, jejíž provoz stojí na sněžných dělech, které mají negativní vliv na přírodu, a jejíž příjemce nemá fakt nic společného se zemědělstvím (pokud to nevynese dotace) poskytl Státní zemědělský intervenční fond, jehož "mise" by měla být úplně jiná.

Bohužel, asi to není vyjímka. Případy, kdyz programu "pro rozvoj venkova" tentýž fond místo podpory venkova směroval desítky milionů do velkofirem zpracovávajících potraviny (nejen Agrofertu, ale samozřejmě, i jemu) znepokojil úředníky Evropské komise, nikoliv ale naše politiky (a možná právě tato kritika vede k požadavku pana premiéra, aťsi o penězích, které dostáváme, rozhodujeme co nejvíce sami - pan Mlynář a tedy i pan president tomu jistě tleskají)..

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama