RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2018 9:14:00

Dva američtí finančníci v Maďarsku

Dva američtí finančníci v Maďarsku

Komentář na facebookovém profilu k roli významných amerických finančníků v Maďarsku

 Stephena Bannona a George Sorose spojuje to, že oba byli bankéři. A oba mají cosi společného s Maďarskem. Pan Soros se v Budapešti narodil, pan Bannon by odsud rád změnil evropskou politiku.

Pan Bannon, dle toho, co jsem nalezl, udělal proto, aby byl lepší svět to, že vedl portál, který se stal platformou extrémní pravice, populismu či neonacistům a antisemitů (dle agnetury Reuter). A pomohl ke zvolení Donalda Trumpa.

Pan Soros pomohl vytvořit první prvotřídní Universitu ve východním bloku a umožnil mnoha lidem, kteří by si to nemohli dovolit, aby na ní vystudovali. Dává stovky milionů dolarů na podporu neziskových aktivit usilujících o rozvoj demokracie, svobody, podpoře znevýhodněných či nezávislého tisku.

Oba muže spojuje též osoba dnešného maďarského premiéa. Dle slov pana Bannona, bude spolupracovat na podpoře vzestupu jeho myšlenek a hnutí, které má změnit Evropu. Pan Soros dal panu Orbánovi stipendium na to, aby získal kvalitní vzdělání. A pan Orbán z něj dnes dělá hlavního nepřítele Maďarska.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama