RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2018 16:09:00

EET za všechny prachy (pardon, vlaky)

EET za všechny prachy (pardon, vlaky)

Komentář na facebookovém profilu k EET

 Nikdy jsem netvrdil, že myšlenka na větší "elektronizaci" či "online" daňovou správu, je nesmysl. Zejména pokud se toto zavede s cílem snížit a zjednodušit plnění pravidel a nevede to k vysokým nákladům zejména pro ty, co daně poctivě platí, je to správný směr.

Absolutní nesmysl bylo hysterií zavánějící zavádění EET, nulová diskuse s oponenty a totálně plošný, ekonomicky nezdůvodnitelný, přístup. Ještě horší bylo rozdmychání nedůvěry ve společnosti, neboť postupy pana ministra říkaly, že snad každý (mimo něj) je podvodník.

Zejména u nejmenších živnostníků ale i u řady profesí, toto opravdu nedává smysl a poměr "nákladů a výnosů" je zejména zde absurdně špatný. A je "zločin", že existence online dat posílaných státu "nevytěsnila" další, "papírové" reporty o tomtéž.

Nyní jsme se dozvěděli, že toto vše kvůli necelým 5 miliardám (dle odhadu MF, který jistě není pesimistický). Tedy nešlo ani o sumu, kterou pan premiér, na základě "bleskového nápadu ze Slovenska" vynaložil ze státní kasy na těžko zdůvodnitelnou slevu na jízdné.

Názor si udělejte sami.

P.S. Dodávám, že výnos státu je nižší. Odečíst musíte náklady na straně státu, ale hlavně náklady na straně firem, které snížily tvorbu zisku a poté odvedenou daň. K tomu by se patřilo přidat škody na ekonomice spojené se zánikem tisíců firem. A zhoršení dostupnosti služeb pro hodně občanů.

Odečíst rozdmychanou nedůvěru ve společnosti a "pomoc" EET pro nebezpečné dělení společnosti opravdu neumím. Ale toto jsou obvykle ty největší škody.

Jsem zvědav, co k tomu bývalý ministr financí na stránkách svých médií poví...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama