RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2020 14:53:00

FVE nejsou jediným řešením pro budoucí energetiku, ale

FVE nejsou jediným řešením pro budoucí energetiku, ale

Komentář na facebookovém profilu k energetice.

Dnes, alespoň u nás, kousek za Prahou, po mnoha hodně šedých dnech, vysvitlo slunce.

Kromě zlepšení nálady a tvorby (potřebného) vitamínu D (snad se nepletu) to přineslo, po čase, aspoň pár kW produkce z Fotovoltaických panelů.

A to mi připomnělo přiložený text. Z něj plyne, že dnes instalované FV elektrárny budou v "dobré kondici" ještě dlouho v druhé polovině tohoto století (a pak budou recyklovány). 

Samozřejmě, FVE nejsou jediným řešením pro budoucí energetiku, vyžadují doplnění "stabilními zdroji" a úložišti. Ale pochybovat o jejich užitečnosti a výhodnosti pro klima a životní prostředí, snad není třeba (a to i v našich zeměpisných poměrech). A pokud není třeba pochybovat, asi by se to mělo podporovat.

Ps: kdyby Vás zajímala data, tam naše dvě malé FVE na střeše, v posledních 12 měsících vyrobily celkem přes 6 000 kWh, což odpovídá zhruba třetině spotřeby našeho zcela "elektrického" domu a auta. Z hlediska přepočtu na provoz elektromobilu to odpovídá více než 35 000 km ujetých kilometrů...

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama