RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2021 22:09:00

Katastrofických rozhodnutí jsme již udělali dost

Katastrofických rozhodnutí jsme již udělali dost

Komentář na facebookovém profilu k boji s epidemií koronaviru

 Zdá se být reálné, aby v Evropě bylo do léta proočkováno dost lidí na to (kolem 60-70%), abychom se mohli přesouvat k normálnímu životu. Zdá se být reálné, že budeme mít dostatečné množství vakcíny, a pokud budou členské země postupovat efektivně, máme dobrou šanci uspět. Zdá se to daleko, ale fakt by to byl obrovský posun správným směrem...

Horší je, dle informací z Evropy, problém nové, nakažlivější mutace, která může tento relativní happy ending ještě hodně zkomplikovat. Ta nás může stát další stres, škody na ekonomice a bohužel, i další ztráty na životech.

Je proto třeba riziko, které se dle všeho naplnilo v UK a Irsku, nepodceňovat. Obě země se totiž během velmi krátké doby, kombinací uvolnění a nové mutace, dostaly z výborného zvládání pandemie, na "česká čísla". Doufám, že se vláda poučí, neb se zdá, že vědci si to uvědomují i u nás.

Katastrofických rozhodnutí jsme již udělali dost a další opravdu nepotřebujeme. Zatím se mi zdá, že minimálně na první pohled, jisté ponaučení v komunikaci některých ministrů zní... Bohužel stabilita názorů je něco, co tým premiéra Babiše nezná, ale snad toto nakonec nepodcení a nepokazí...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama