RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2022 11:41:00

Musíme mít připravený plán ekonomické podpory po ukončení války

Musíme mít připravený plán ekonomické podpory po ukončení války

Komentář na facebookovém profilu k obnově ukrajinské ekonomiky po ukončení válečného konfliktu

 Propad ukrajinského HDP se odhaduje o více než třetinu a škody na infrastruktuře se pohybují v astronomických částkách. V tuto chvíli je ale stále nejdůležitější podporovat Ukrajinu vojensky. Zároveň však musíme mít připravený plán ekonomické podpory po ukončení války, který pomůže postavit Ukrajinu a její ekonomiku opět na nohy.

Velkou roli bude samozřejmě hrát, jak (a kdy) tato hrozná válka skončí. O tom, co je přijatelný výsledek, musí rozhodnout především Ukrajinci sami. Nikdo jim nemůže nic diktovat. Naším úkolem ale je, aby v okamžiku, kdy bude možné začít rekonstruovat Ukrajinu, abychom byli připraveni a měli jasný plán a podmínky, jak předpřipravené peníze využít co nejefektivněji. Půjde především o budování válkou zničené infrastruktury a samozřejmě podporu toho, aby tamní ekonomika co nejrychleji smazala ruskou agresí způsobené ztráty.

Věřím, že pokud podporu řádně připravíme a Ukrajinci uvidí jasnou perspektivu, že lze jejich zemi rychle znovuvybudovat, můžeme dosáhnout velkých změn poměrně rychle. Souvisí to i s potřebou, aby se alespoň část uprchlíků do země vrátila, protože kdyby Ukrajina přišla o lidi v produktivním věku, o ženy, o děti, tak by to samozřejmě handicapovalo její růst na dekády dopředu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama