RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2022 7:45:00

Nápady často uváznou na naší hranici. Dnes již ne železné, ale té mentální

Nápady často uváznou na naší hranici. Dnes již ne železné, ale té mentální

Komentář na facebookovém profilu k ekologii.

 Možná si někdo myslel, že na kroky k ochraně klimatu a přizpůsobování se změnám máme spoustu času. Byl to drahý omyl. Stejně tak jako víra, že hrozba sucha zmizí tím, že občas (přívalově) zaprší.

Bohužel, jak je stále jasnější, včera byla pozdě, jak na snižování emisí tak na adaptaci ke změnám.

Honba za co nejvíce čtverečními metry od developerů, absence prozřetelné regulace státu a hlavně měst a priorita co nejvíce parkovacích míst a silnic ve městech, začne dělat stále ve více týdnech z špatně designovaných městských částí až neobyvatelná gheta.

Přitom se mi zdá, že v české, hlavně komunální politice, kde to je klíčové, chybí lidé s vizí a odvahou, kteří občanům navrhnou více než levné parkování pro každého a široké silnice pro auta.

I zde platí, kdo začne dříve, uspěje lépe (a obyvkle levněji, neb si ušetří nesmyslné, ale "populární" investice).

Pohled do mnoha měst za našimi hranicemi ukazuje, že to jde. Ale i v tomto případě, dobré nápady často uváznou na naší hranici. Dnes již ne železné a střežené, ale té mentální. A ta se někdy překonává neméně stejně těžko.

Zdroj ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama