RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2021 9:45:00

Náš stát musí začít konečně fungovat

Náš stát musí začít konečně fungovat

Komentář na facebookovém profilu k aktuálnímu vývoji epidemie

 1. Pokud platí, že
  • máme skoro 12 000 případů za pondělí
  • reprodukční číslo je přes 1,1
  • nemocnice nemají takřka žádné volné kapacity

Fakt není na co čekat a vláda musí zatáhnout za záchrannou brzdu. Každý den, o který to odloží, bude stát životy, zdraví, škody a stres. Doufám, že to je všem jasné.

2. Dostala se k nám velmi nebezpečná "jihoafrická" mutace.
Předpokládám, že Ministerstvo má na tento případ plán. Zajímalo by mne, jak ti, co přiletěli ze Zanzibaru, dodrželi pravidla návratu - nebo se pletu, že je požadována samoizolace do negativního PCR? A kdo a jak ji kontroluje?

3. Co je například třeba:
Bohužel, dále omezit pohyb (na 2-3 týdny)
Vytvořit podmínky pro testování v aspoň větších podnicích (nechybí náhodou povolení od státu pro samotesty?) a podmínit jejich provoz například testování všech 1x za týden. Všechny náklady na testy musí platit stát a zavřené firmy kompenzovat.
Kontrolovat dodržování opatření a pokutovat zjevná porušení.
Vytvořit jednoduchý, funkční sociální program pro všechny, kteří jsou v závažné finanční situaci, pokud to nejde jinak, tak dočasně třeba měkkými bezúročnými, rychle dostupnými úvěry.
Pokusit se v rámci EU vyměnit část dodávek od Pfizeru za Zenecu, u které lze očkovat druhou dávkou později a tady naočkovat krátkodobě 2x tolik lidí.
Otevřít systém pro další skupiny lidí, ale neakceptovat nezdůvodněné přebíhání.
(část vlády a médií tvrdí, že máme jeden z striktních lockdownů v Evropě, prosím, podívejte se kolem sebe a uvidíte, že to je nesmysl, myslím, že máme jen ten fakticky nejméně funkční, nedodržovaný, nekontrolovaný a s mnoha vyjímkami)

4. Odvolat z funkce aspoň některé lidi, kteří snahu zvládnout pandemii svým vystupováním neusnadňují. Třeba to, co předvedl náměstek ministra Černý nejde omluvit ani enormním stresem, ve kterém většina z nás je.

PS: Moc se omlouvám za tento málo pozitivní text, ale to co se děje přesahuje vysoko i ta nejhorší očekávání. Náš stát musí začít konečně fungovat a my všichni musíme dělat vše, co můžeme, aby se situace začala zlepšovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama