RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2020 12:49:00

Nezapomeňme

Nezapomeňme

Komentář na facebookovém profilu k výročí konce druhé světové války

Nezapomeňme

8. května 1945 byla podepsána úplná a bezpodmínečná kapitulace Německa, a proto se tento den považuje za konec druhé světové války, i když ještě dlouho poté, v důsledku nejhorší války historie, lidé umírali a trpěli.

Je jasné, že tři čtvrtě století od tohoto dne se diskuse od "velkého obrázku", zdánlivě známého a jasného, posouvá k "detailům" (jakkoliv moc důležitým a potřebným).

Ale na velký obrázek nesmíme zapomenout. Tedy na zlo, jaké ideologie, jakou je fašismus, které jsou nesnášenlivé, rasistické, netolerantní, nedemokratické a totalitární, přinášejí. Nesmíme zapomenout na miliony obětí těch, co pomohli toto hrozné zlo porazit.

A nesmíme zapomenout, že to byla politika nespolupráce, nesolidarity, vzájemné nepodpory, stejně jako tolerance a přehlížení nastupující totality a potlačování práv lidí na straně zemí "demokratické Evropy", které umožnily tak ničivé rozšíření tohoto zla.

A že tomu již tři čtvrtě století v Evropě čelíme přesně tak, jak je třeba: spoluprací, solidaritou a důrazem na základní hodnoty a práva. Nikoliv dokonale, ale z pohledu výsledku, dosud účinně... Možná i proto podceňujeme, jaké škody by změna tohoto přístup přinesla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama