RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2018 20:04:00

Premiér za všechny peníze...

Premiér za všechny peníze...

Komentář na facebookovém profilu k dotacím pro Agrofert

 Vláda udělala to nejsnazší, co mohla. Protože Komise řekla, že dotace Agrofertu neproplatí, tak vláda nebude jejich proplacení požadovat (neb by s žádostí neuspěla a působila by poněkud "negramotně").

Ale zjevně to neznamená, že české orgány (třeba SZIF) nebudou peníze Agrofertu poskytovat.

Nabízí se tedy otázka, zda vláda počítá s tím, že tyto "evropské dotace" zaplatí natrvalo čeští daňoví poplatníci (neb dosavadní právní argumenty ve prospěch poskytování dotací z naší strany jsou více ukázkou nekompetence než účinnou "obranou" dnešního stavu a vítězství ve sporu zrovna moc neslibují).

Asi bychom si zasloužili mít jasno, jak daleko je ochoten tým pana premiéra Andreje Babiše zajít, aby se majetek pana premiéra rozmnožil o miliardy, které v minulých letech z dotací dostával.

A měli bychom mít i jasno v tom, dle jakého právního titulu by tyto nové, české dotace, byly poskytovány (neb v EU existuje i něco jako omezení možnosti dotování firem).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama