RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2019 21:47:00

Příkon ODS k protiunijním směrům

Příkon ODS k protiunijním směrům

Kometnář na facebookovém profilu k ODS a rétorice některých jejích členů

Na rozcestí...

Možná by mne mohlo těšit, že ODS - Občanská demokratická strana "zabloudila" ve své skepsi k EU, ale netěší mne to.

Nejen kvůli tomu, že její hlas v EP fakt slyšet nebude (na což založilo třeba i to, že se pan Zahradil radoval z hlasů na podporu kandidatury na šéfa parlamentu od poslanců skupin pana Salviniho a souputníků pana Farage - což byl jeden z důvodů, proč to poté skupina pana Zahradila nedotáhla ani na místopředsedu EP).

Příklon ODS nebo přinejmenším části jeho EP poslanců k silně protiunijním směrům v evropské politice totiž podle mne vylučuje bližší partnerství ODS a středo-pravých stran, kam z mnoha ohledů česká politika ODS po odchodu Václava Klause ml. může patřit. Postoj k Unii a způsob, jak s členstvím naložit, je totiž jedním z hlavních témat praktické politiky.

P.S. Vedení ODS asi nebude vadit, že článek je na webu "zamknutý" a moc lidí si ho nepřečte. Ale pan Houska odvedl skvělou práci v analyzování dnešního postavení v EP, které zřejmě nekonvenuje ani jejímu bývalému premiérovi, panu Topolánkovi.

Mimochodem, výrok pana Vondry o "spiknutí žen" je vskutku typický. Neb při jeho jiných postojích není vůbec jasné, zda takovouto pitomost řekl jako žert (to, že se má EU "vykašlat" na irskou pojistku třeba míní vážně), nebo zda ji myslel fakt vážně. Ale možná, že třeba vzhledem k prostředí, kde se asi pohybuje a kde dle voleb má silnou podporu dnešní jeho slovy "spiknutí mužů" mu není proti mysli...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama