RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2019 21:32:00

Pro hnutí ANO to zní jako studená sprška

Pro hnutí ANO to zní jako studená sprška

Komentář na facebookovém profilu k budoucnosti premiéra Babiše a europoslanců ANO v Evropském parlamentu

 Chápu, že toto pochopí jen ten, kdo se zajímá o to, jak opravdu EU funguje a jak se v ní rozhoduje. Ale pro hnutí ANO to zní jako studená sprška:

1. Ukazuje se, že fotky a tweety typu "já a přítel Macron", "já a Angela" a další, které mají dokumentovat "pozici" Andrej Babiš na evropské politické mapě, jsou spíše než pravda mystifikace. A přes úsilí jeho poslanců v EP (kterých ale během času polovina kvůli sporům s šéfem hnutí ubyla), představuje asi on a jeho postoje takové negativum, že ani jistota posílení frakce o docela dost poslanců nevedle k tomu, aby byl k jednáním přizván.

2. Pro jeho budoucí poslance, z nichž jistě někteří budou mít chuť do práce, to značí riziko vstupu do kategorie poslanců nerelevantních a hlasy pro ně se ve vliv na Evropu nepromění.

Práce v EP totiž probíhá po politických skupinách. Silnější skupina má silný vliv. Nejvíc vliv má pak vlivný poslanec velké a fungující skupiny.

Skupina velmi malá má vliv blížící se k nule, i když její poslanci si mohou "nohy ušlapat". I přes to, že nový parlament bude zřejmě více roztříštěný, skupina pár desítek poslanců pod vedením dua "Orbán-Babiš" či "Kaczynski-Babiš" skutečný vliv na Evropu věru nezaručuje...

Takže, pokud premiér Babiš chce, aby "jeho hlas v EP byl slyšet", a aby jeho poslanci měli šanci budoucnost Unie ovlivnit, měl by se nad stavem světa a tím, jak na něj ostatní pohlíží, fakt zamyslet. A rychle "něco vymyslet".

I když nazvat to, co se děje "účelovkou" či "kampaní", je jistě snazší, a jeho voliči to vezmou, i když hrozí, že jejich hlasy z hlediska vlivu na Unii tak trochu propadnou...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama