RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2019 10:46:00

Tousťák za všechny prachy

Tousťák za všechny prachy

Komentář na facebookovém profilu k dotaci na toustový chléb

Tousťák za všechny prachy a neb podpora malých a středních firem....

100 milionů na inovativní toustový chleba, který vyráběla jak sestra firmy v Německu tak i český konkurent, patří k nejpozoruhodnějším dotačním počinům za dobu této vlády.
Může způsobit, že nám jej nejen Unie neproplatí (což zní logicky), ale i díky této pochybné dotaci přijdeme o několik procent z celkové alokace, která činí miliardy eur.
Sám příjemce dotací navíc ke 100 milionům korun na nákup linky má ještě, z rozhodnutí státu, nárok na desítky milionů slev na dani (které se jen těžko vyberou u trafikantů na EET, že ano?).

Horší však je, že dvě stovky tržeb navíc se bezesporu v určité části promítne do menší tržeb malých a středních firem, kterých je na pekárenském trhu, zřejmě k nelibosti pana premiéra, stále ještě dost.

Mimochodem, v těchto měsících se OPIK (to je ten operační program MPO) blýskl dotační výzvou "na stavbu hotelů". Navíc v místech, kde turistický ruch docela intenzivně běží. Připadá mi to neuvěřitelné, neb i to zjevně poškodí konkurenční prostředí (již se tím zabývá kolegyně z TOPky). A já se ptám Evropské komise, jak intenzivně musí autoři takovýchto "klenotů" posuzovat riziko ohrožení konkurenčního prostředí, tedy obvykle malých a středních firem. O odpověď se podělím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama