RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2020 17:30:00

V Bruselu zazněla i docela emotivní omluva, směřovaná do Itálie

V Bruselu zazněla i docela emotivní omluva, směřovaná do Itálie

Komentář na facebookovém profilu k boji EU proti pandemii koronaviru

 Na bruselském plenárním zasedání (pro většinu z nás opět on-line) tento týden hlasujeme o uvolnění více než 3 miliard eur na podporu zdravotnictví v EU, o přesměrování dosud nevyčerpaných peněz na zmírnění dopadů krize, o pomoci pro nejchudší a nejzranitelnější obyvatele EU. Schválena bude i výzva parlamentu k dalším krokům v boji s pandemií a v úsilí o co nejhladší restart ekonomiky.

Plenárku jsme ale začali rozpravou s šéfkou Komise Ursulou von der Leyen a předsedou Evropské rady Charlesem Michelem. Jejich vystoupení v bodech přikládám v linku. Jejich slova ale byla jasná, volají po prohloubení spolupráce, solidaritě, poučení z krize. A zdůrazněno bylo i to, jak důležité je fungování společného trhu.

Jen tak krizi zvládneme s menší škodou a jako Evropa vyjdeme z krize silnější. Jestli se to podaří, je na každém z nás... Alternativa je jasná: pokud nebudeme spolupracovat, bude krizi nákladnější a budoucnost společné Evropy nejasná.

Mimochodem, zazněla i docela emotivní omluva směřovaná do Itálie. Za to, že reakce Evropanů na krizi, která v této zemi začala a vyžádala si mnoho obětí, byla příliš pomalá. Omluvu přivítali italští politici, ale hlavní je, abychom příště tyto chyby neopakovali, ať již se bude týkat té či oné země, kvůli té či oné krizi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama