RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2022 14:38:00

Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenska a hlavně obdivuhodný člověk

Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenska a hlavně obdivuhodný člověk

Komentář na facebookovém profilu ke slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové.

 Dnes na plénu Evropského parlamentu vystoupila Zuzana Čaputová, presidentka Slovenska a hlavně obdivuhodný člověk, který jde proti chování mnoha politiků...Mluvila jasně a zcela striktně se staví proti zlu, kterého dnes ve světě není málo. Z jejího vystoupení cítím naději, lidi se snaží skutečně spojovat.

Kdyby bylo více lidí jako Zuzana Čaputová, riziko tragédií, jakou způsobil střelec v Bratislavě podléhající konspiračním a nenávisti plným teoriím,  by bylo menší.

„Pokud nebudeme chránit demokracii, můžeme být poslední generací, která ji zažije,“ řekla na plénu Zuzana Čaputová. Ochrana menšin je dle ní základem demokracie a selháváme-li v jejich ochraně, selhává samotná demokracie.

Tichým, klidným hlasem, ale velmi naléhavě nám připomněla, na jakých hodnotách naše společenství stojí. Čeho všeho společně dosahujeme. A jak nebezpečné je šíření nenávisti. "Nenávist se rozhodla vraždit lásku jen proto, že láska může mít různé podoby," řekla...Slovensko může být na svou presidentku hrdé, snad někdy brzy, poprvé od konce mandátu Václava Havla, budeme moci i my...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama