RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2010 13:20:00

Němečtí politici chtějí obnovit hraniční kontroly

Němečtí politici chtějí obnovit hraniční kontroly

O obnovu kontrol na hranicích s Českou republikou a Polskem usilují někteří politici saské CDU.

Důvodem k této iniciativě je údajný růst kriminality v příhraničních oblastech v souvislosti se vstupem České republiky a Polska do Schengenského prostoru. Informoval o tom německý server Bild.de Podle poslance Evropského parlamentu Pavla Poce je ale tento návrh v dnešní době zcela nepřijatelný.

S návrhem na obnovení hraničních kontrol přišel mluvčí CDU Volker Bandmann, který má v zemském sněmu na starosti vnitřní záležitosti. Trvalé kontroly na vnitřních hranicích Evropské unie přitom neumožňuje takzvaný Schengenský kodex, ke kterému přistoupilo jak Německo, tak Česká republika.

"Na hraničních přechodech do Polska a Ceska by se mělo znovu kontrolovat. Aspoň dočasně," uvedl ale Bandmann, kterého údajně podporují i někteří další politici saské CDU. Zemské úřady ale nemohou o takovém kroku rozhodnout a přistoupit by k němu musela Spolková republika.

Podle poslance Evropského parlamentu Pavla Poce je ale takový požadavek přinejmenším neobvyklý. "Nechce se mi ani věřit že vyjádření pana Bandmanna či jeho kolegy Kretschmara jsou autentická. Politické postoje tohoto druhu by se hodily tak do první poloviny minulého století. V dnešní Evropě už pro ně není místo," říká Poc s tím, že nové uzavírání hranic uprostřed Evropy je nejen že zcela nesmyslné, ale také nežádoucí.

"V důsledku by na takový krok doplatili i němečtí i čeští občané a neřešilo by to vůbec nic," uzavírá Poc s tím, že jediným systémovým řešením je další prohlubování dosavadní spolupráce policie na obou stranách hranice. "A ta, aspoň pokud vím, funguje velmi dobře již dnes," dodává europoslanec Poc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama