RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.06.2018 11:02:33 - Martin Veselý

Poche ministr?

Dobrý den, předpokládám, že s kolegou Pochem dost spolupracujete, když jste ve stejné funkci za stejnou stranu. Zajímal by mě váš názor, na to, co se tu odehrává kolem jeho jmenování? A vy sám si myslíte, že by měl být ministrem zahraničí? Proč? A jak vůbec hodnotítu sílu ČSSD při vyjednávání o vládě? Martin Veselý

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2018 17:33:03 - RNDr. Pavel Poc
Vážený pane Veselý, děkuji Vám za Váš dotaz. Pokud jde o kolegu Pocheho, má pro funkci ministra zahraničí kvalifikaci, byl do této funkce navržen a schválen vedením ČSSD. Nevidím tedy nejmenší důvod proč by neměl být nominován. Výhrady pana prezidenta jsou podle mně umělé. Pokud má o jmenování ministra rozhodovat, koho volil či nevolil v prezidentské volbě, tak to máme docela problém s ústavností. Pokud jde o vyjednávání, vláda je v tuto chvíli hotová, pozice ČSSD v této vládě je poměrně silná. Nyní uvidíme, jak budou ministři pracovat a podle toho můžeme teprve hodnotit. 

S pozdravem

Pavel Poc