RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2015 21:54:59 - Praveček J

Pokrytectví nebo hloupost evropské socdem ?

Evropská strana S & D (soc. dem.) vyjádřila kurdské Lidově demokratické straně HDP soustrast v souvislosti s atentáty v Ankaře.

Zároveň evropští sociální demokraté zdůraznili, že budou HDP podporovat v jejím úsilí o sociální spravedlnost a v boji za dodržování práv menšin v Turecku.

Ale co skutečně evropští sociální demokraté prosazují? Lobují za zařazení Turecka do evropského seznamu bezpečných zemí. To znamená, že nikdo z pronásledované kurdské menšiny v Turecku by nemohl dostat v EU azyl.
Aby jste uvěřil a zastyděl se za ně když už jste v EU jen pro prču a pro lízandu.

http://anfenglish.com/news/s-d-group-offers-condolences-to-hdp-for-victims-of-ankara-bombing

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2015 9:36:02 - RNDr. Pavel Poc
Nevím, proč by kondolence Gianniho Pitelly, na kterou odkazujte, měla být pokrytectvím nebo hloupostí. Nevidím v tom ani jedno. Co se týká poznámky o “lobbování”, to je samozřejmě nesmysl. Návrh připravený Evropskou komisí musí projít Evropským parlamentem a Evropskou radou, takže o žádném lobbování ze strany evropských socialistů nemůže být řeč, jde o normální legislativní proces. Navíc parlamentní zpravodajkou návrhu nařízení o společném seznamu “bezpečných zemí”, přesně Regulation of the European Parliament and of the Council establishing an EU common list of safe countries of origin for the purposes of Directive 2013/32/EU of the European Parliament and of the Council on common procedures for granting and withdrawing international protection, and amending Directive 2013/32/EU je Sylvie Guillame, členka SD z Francie. Projednávání je na samém začátku ve výboru LIBE. Co bude na konci, to v tuhle chvíli je těžké předpokládat. 
Vzhledem k Vaší zbytečné nezdvořilé poznámce je asi marné předpokládat, že pochopíte, že se každý nemůže zabývat vším. Přesto si dovolím poznamenat, že pracuji ve výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin a nikoi výboru LIBE. Každopádně se nemám za co stydět, i kdyby nakrásně zpravodajka Guillame nakonec se zařazením Turecka na seznam souhlasila, ještě se o něm nehlasovalo.